Pravila privatnosti

Pravila privatnosti

Zadnja izmjena 10. veljače 2023.

Korištenjem ove stranice ili naših usluga dali ste suglasnost da se vaši osobni podaci (ime, prezime, e-mail adresa) koriste u marketinške svrhe (primanje newslettera i kataloga) te pristajete na obradu vaših osobnih podataka kako je opisano u ovim Pravilima privatnosti. Podaci koji se prikupljaju služe poboljšanju rada internetske stranice, kako bi vaše korištenje bilo ugodnije, funkcionalnije i praktičnije.

Ova internetska stranica u vlasništvu Novopack d.o.o., dobivene podatke koristi isključivo u gore navedene svrhe i neće ih dostavljati trećima, i to na način da se podaci koriste sve do odjave, odnosno do roka propisanog Zakonom o zaštiti osobnih podataka.

Koju vrstu osobnih podataka prikupljamo?

Osnovne osobne podatke (ime i prezime), podatke za komunikaciju (npr. adresa, e-pošta, telefonski broj) i podatke koji omogućuju stvaranje profila (npr. dob, spol, mjesto, država). Informacije o preferiranim načinima komunikacije s novopack.hr Informacije o komunikaciji s novopack.hr, uključujući marketinšku komunikaciju (newsletter, viber, sms, ili drugog prikladnog načina elektronske komunikacije, kao primjerice push notifikacijama u Aplikaciji, itd.)

Zašto prikupljamo vaše podatke?

Određene informacije koriste se za procjenu ili ocjenu sadržaja koji bi vam mogao biti najzanimljiviji i najkorisniji. Na taj način želimo povećati mogućnosti da vas upoznamo s najrelevantnijim proizvodima ili uslugama. U tu svrhu pojedinci se mogu svrstati u različite skupine (profile) s kojima komuniciramo drugačije, odnosno prilagođeno (individualizirano). To znači da različite skupine (profili) pojedinaca primaju marketinške poruke s različitim sadržajem, uključujući uvjete kupnje (npr. popusti ili uvjeti plaćanja). Pri razvrstavanju pojedinaca u grupe (profili) možemo pratiti, bilježiti i upotrebljavati i odgovore pojedinca na marketinške poruke, npr. otvaranje e-pošte, otvaranje poveznica, vrijeme koje pojedinac provede na određenom web-mjestu i tako dalje.

Djeca

Ne prikupljamo svjesno podatke od djece, jer djeca nisu korisnici naših proizvoda i usluga.

Koje su pravne osnove za obradu vaših osobnih podataka?

U skladu s važećim Zakonom iz područja zaštite osobnih podataka vaše osobne podatke možemo obrađivati:

 • ako ste nam dali suglasnost za to (koju možete u bilo kojem trenutku opozvati)
 • ako je to potrebno kako bismo mogli sklopiti i/ili ispuniti ugovor s vama
 • ako je obrada nužna zbog zakonskih interesa koje provodi vlasništvu Novopack d.o.o. ili treća strana
 • ako to zahtijeva zakon (na primjer, u vezi s podacima na izdanom računu).

Za koje namjene obrađujemo vaše osobne podatke?

Osobne podatke obrađujemo samo za određene – legitimne namjene, kao primjerice, odgovor na pitanje, provođenje narudžbe koju ste nam dali, unaprjeđenje iskustva posjete naše internetske stranice, unaprjeđenje proizvoda i usluga općenito, ponuda usluga ili aplikacija, marketinške kampanje itd.

Koliko dugo čuvamo vaše osobne podatke?

Osobne podatke čuvamo u skladu s važećim Zakonom o zaštiti osobnih podataka. Osobne podatke koje obrađujemo na temelju vaše osobne suglasnosti, pohranjujemo do vašeg opoziva. Osobne podatke koje obrađujemo na temelju Zakona ili ugovornog odnosa s vama čuvamo sve dok to propisuje Zakon (npr. 10 godina od izdavanja za izdane račune), odnosno za vrijeme trajanja ugovora i još 5 godina nakon prestanka (koliko iznosi opći rok zastare). Po isteku razdoblja čuvanja osobne podatke trajno brišemo trajno ili ih imamo pravo zadržati kao anonimne, tako da se više ne mogu povezati s vama. Tako sačuvani podaci koriste se isključivo u statističke svrhe.

Na koji način štitimo vaše osobne podatke?

Upotrebljavamo tehničke i organizacijske sigurnosne mjere kako bismo zaštitili vaše osobne podatke od ilegalnog ili neovlaštenog pristupa ili upotrebe, kao i od slučajnog gubitka ili gubitka dijela podataka. Naši ugovorni suradnici koji se bave obradom podataka mogu obrađivati vaše osobne podatke samo uz pridržavanje navedenih tehničkih i organizacijskih sigurnosnih mjera.

Održavanje sigurnosti podataka znači zaštitu povjerljivosti, cjelovitosti i dostupnosti vaših osobnih podataka:

 • povjerljivost i cjelovitost: vaši osobni podaci zaštićeni su od neovlaštene ili nezakonite obrade i od slučajnog gubitka, uništenja ili oštećenja
 • dostupnost: osigurat ćemo da ovlaštene osobe za obradu podataka imaju pristup vašim osobnim podacima kada je to potrebno.
 • naši sigurnosni postupci uključuju: sigurnost pristupa, sigurnosne kopije, praćenje, pregled i održavanje, upravljanje sigurnosnim incidentima itd.

Ipak, nitko ne može jamčiti sigurnost informacija. Obećavamo da ćemo obavijestiti nadležna tijela u najkraćem mogućem roku ukoliko se takvo nešto dogodi. Također ćemo vas obavijestiti ako postoji prijetnja vašim pravima ili interesima. Učinit ćemo sve što možemo kako bismo spriječili kršenja sigurnosti i pomogli vlastima u slučaju bilo kakvih kršenja.

Tko obrađuje osobne podatke?

Ovisno o namjenama za koje obrađujemo vaše osobne podatke, primatelje podataka možemo podijeliti u sljedeće kategorije:

 1. Unutar naše organizacije
 2. Agencije za oglašavanje, marketinške i PR agencije i pružatelji usluga: (npr. MailChimp, Google, Facebook) za slanje e-pošte; samo identifikacijski podatak o kolačiću (cookie) za namjene remarketinga, adresa e-pošte za prikazivanje oglasa u programu Google AdWords; identifikacijski podatak o kolačiću za namjene analiziranja u programu Google Analytics; Facebook – samo identifikacijski podatak o kolačiću (cookie) za namjene remarketinga; adresa e-pošte za prikazivanje oglasa u programu Facebook Custom Audiences): koji nam pomažu provoditi i analizirati učinkovitost naših kampanja i promotivnih aktivnosti.
 3. Ostale treće strane: kada to zahtijeva Zakon ili je zakonski potrebno radi zaštite tvrtke Novopack d.o.o. Poštivanje zakona, na zahtjev tijela vlasti, sudske odluke, pravni postupci, obveze izvješćivanja i informiranja nadležnih tijela itd. Provjere ili kontrole sukladnosti s novopack.hr pravilima i ugovorima. Zaštita prava, imovine ili sigurnosti tvrtke Novopack d.o.o. i/ili njenih klijenata.

Imajte na umu, međutim, da primatelji navedeni u točki b.) ovoga dokumenta, posebice davatelji usluga koji vam mogu ponuditi proizvode i usluge kroz vlastite kanale, mogu odvojeno prikupljati vaše osobne podatke. U tom su slučaju isključivo odgovorni za njihovu kontrolu, a vaša suradnja s njima odvija se u skladu s njihovim uvjetima. Koje su vaše mogućnosti i prava u vezi s dostavljenim osobnim podacima?

Koja su vaša prava

Vi kao subjekt čiji se osobni podaci prikupljaju i obrađuju imate sljedeća prava:

 • Pravo na informacije – vam daje pravo znati da li se vaši osobni podaci obrađuju; koji se podaci prikupljaju, odakle se dobiva i zašto i tko ih obrađuje.
 • Pravo na pristup – daje vam pravo pristupa podacima prikupljenim od vas / o vama. To uključuje i vaše pravo na traženje i dobivanje kopije prikupljenih Osobnih podataka.
 • Pravo na ispravak– znači da imate pravo zatražiti ispravak ili brisanje vaših osobnih podataka koji su netočni ili nepotpuni.
 • Pravo na brisanje – u određenim okolnostima možete zatražiti da se vaši osobni podaci izbrišu iz naše evidencije.
 • Pravo ograničavanja obrade – kada se primjenjuju određeni uvjeti, imate pravo ograničiti obradu vaših osobnih podataka.
 • Pravo na prigovor na obradu – znači da u određenim slučajevima imate pravo prigovoriti obradi vaših Osobnih podataka, na primjer u slučaju izravnog marketinga.
 • Pravo na prigovor na automatsku obradu– znači da imate pravo prigovoriti automatiziranoj obradi, uključujući profiliranje; i ne podliježe odluci koja se temelji isključivo na automatiziranoj obradi. Ovo pravo možete ostvariti kad god postoji ishod profiliranja koji proizvodi pravne učinke koji se odnose na vas ili koji značajno utječu na vas.
 • Pravo na prenosivost podataka – daje vam pravo dobiti svoje Osobne podatke u strojno čitljivom formatu ili, ako je to moguće, kao izravan prijenos s jednog procesora na drugog.
 • Pravo na podnošenje prigovora – u slučaju da odbijemo vaš zahtjev na temelju prava pristupa, pružit ćemo vam razlog zašto. Ako niste zadovoljni načinom na koji je vaš zahtjev obrađen, imate pravo na ponovno podnošenje prigovora.
 • Pravo na pomoć nadzornog tijela – znači da imate pravo na pomoć nadzornog tijela i pravo na druga pravna sredstva kao što je traženje odštete.
 • Pravo na povlačenje pristanka – imate pravo povući bilo koji pristanak za obradu vaših osobnih podataka.

 

Kolačiće i druge tehnologije koje koristimo

Više o kolačićima i ostalim tehnologijama praćenja te kako ih koristimo. (link na kolačiće)

(ovo ćemo dopuniti kad postavimo)

Kontakt službenika za zaštitu podataka

Ako imate bilo kakvih pitanja ili problema vezanih uz korištenje vaših osobnih podataka, rado ćemo vam pomoći. Mi smo posvećeni očuvanju vaše privatnosti, stoga nas kontaktirajte:

Novopack d.o.o.
Popovićev put 8, Matulji
telefon: 051/277-243
e-mail: novopack1@gmail.com
radno vrijeme: pon.-pet. 8:00 – 16:00 sati

Zatražite
ponudu